loader black loader black loader product loader white
Potřebujete poradit? Ozvěte se naší Nike. +421 914 777 111 (Po - Pia: 8:00 - 16:00)
Rychlý recept na zdravou pizzu bez mouky

Rychlý recept na zdravou pizzu bez mouky

Stravování

27.05.2019

Prečítané: 97x

Mezi nejčastější fit recepty, které chce každý předělat na fit verzi a které mu i nejvíce chybí, jsou palačinky a pizza. V dnešním článku si ukážeme dva recepty na zdravou a bílkovinnou verzi pizzy, na jakou si zvyklý. Samozřejmě, pokud máš dostatečný kalorický deficit, můžeš si dát i normální pizzu. Nicméně pokud nemáš tolik volných kalorií a chceš i zdravější verzi, vyzkoušej některý z těchto receptů.

Pizza s cuketovým těstem

Ingredience:

Těsto:

  • 2 středně velké cukety
  • 100 g nízkotučného tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 4-5 vajec podle velikosti (pokud jsou velikosti L, stačí 4 ks, při velikosti S-M použij 5 ks)
  • sůl

Obloha (příklad):

  • rajčatový protlak
  • 100 g nízkotučná šunka s vysokým obsahem masa
  • 125 g mozzarella light (1 běžné balení)
  • 2 velké žampiony
  • bylinky dle chuti

Postup:

Cukety očisti, nastrouhej, jemně osol a nech odstát. Nastrouhej najemno sýr, česnek a rozšlehej vejce. Dortovou formu vylož pečícím papírem a dej předehřát troubu na 200 °C. Z cukety vymáčkni přebytečnou vodu, smíchej ji s nastrouhaným sýrem, česnekem a vajíčky a rovnoměrně rozetři do dortové formy. Takto připravenou hmotu dej péct na 15 minut. Když už bude těsto příjemně vonět, vyndej ho ven, potři rajčatovým protlakem, pokládej na něj nízkotučnou šunku, mozzarellu nakrájenou na kolečka a žampiony. Okraje potřeš česnekem a pizzu posyp bylinkami podle chuti. Dej ji znovu péct na 15 minut a pizza je hotová.

Nutriční hodnoty těsta:

Těsto obsahuje přibližně 620 kalorií, 56 gramů bílkovin, 21 gramů sacharidů a 36 gramů tuku. Nutriční hodnoty celé pizzy spočítej vždy podle toho, co přesně dáš na oblohu (dle chuti).

Pizza z cuketového těsta.

Pizza s květákovým těstem, mozzarellou a cherry rajčaty

Ingredience:

Těsto:

  • 1 hlava květáku (asi 600 g)
  • 40 g kozího sýra nebo parmezánu
  • 1 vejce (velikost M nebo L)
  • 250 g mozzarella light (2 běžné balení)
  • sůl
  • koření

Obloha (příklad):

  • rajčatový protlak
  • 60 g mozzarella light (1/2 běžného balení)
  • bazalka
  • 15 ks cherry rajčat
  • česnek

Postup:

Na plech ulož pečící papír a dej předehřát troubu na 210 °C. Květák rozmixuj v mixéru nebo jej nastrouhej na struhadle na sýr (jemná strana). Květák dej do nádoby a vlož ho do mikrovlnky na 7-8 minut na střední výkon. Díky tomu změkne. Smíchej květák s vajíčkem, sýrem (kozím nebo parmezánem), mozzarellou, solí a pepřem. Tuto hmotu dej na plech a vytvaruj do kruhu. Dej péct na 15 minut, dokud těsto nebude upečené dozlatova. Upečené těsto vyndej a pokládej oblohu - rajčatový protlak, mozzarellu, cherry rajčata překrojená na poloviny a navrch posyp bazalkou. Kraje potřeš česnekem a dej péct na dalších 10-15 minut, dokud se mozzarella neroztaje.

Nutriční hodnoty těsta:

Těsto obsahuje přibližně 780 kalorií, 81 gramů bílkovin, 36 gramů sacharidů a 37 gramů tuku. Nutriční hodnoty celé pizzy spočítej vždy podle toho, co přesně dáš na oblohu (dle chuti).

Autor: Mgr. Daniela Garančovská • Foto: www.pixabay.com • Zdroj: www.protein.cz
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň!
NECHCETE ZMEŠKAT NOVÉ ČLÁNKY?

POŠLEME VÁM INFO DO MAILU.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Máte celiakii? Vyzkoušejte bezlepkový protein

Máte celiakii? Vyzkoušejte bezlepkový protein

Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém způsobuje konzumace lepku záněty tenkého střeva. Její výskyt je dán z velké míry genetickou predispozicí a tato nemoc je dědičná. Minimálně jedno procento lidí má celiakii a mnoho z nich o tom ani neví.

Brokolice – proč ji jedí všichni kulturisté?

Brokolice – proč ji jedí všichni kulturisté?

I ty sis všiml, že v mnoha videích, ve kterých kulturisté prezentují svůj jídelníček, se nachází brokolice? Pokud sleduješ videa z přípravy na soutěž, velmi často ji používají jako přílohu k masu. Proč je tak oblíbená? Brokolice jednoznačně patří do skupiny nejzdravějších druhů zeleniny. Někteří ji milují, jiní nenávidí. Ti, co ji cíleně konzumují, vědí velmi dobře, proč to dělají. Brokolice se právem řadí do skupiny nejvýživnějších a nejzdravějších potravin, a pokud se jí vyhýbáš, měl by si jí dát šanci.

VŠECHNO ZBOŽÍ
SKLADEM

BALÍK ZABALENÝ
DO 10 MINUT

OKAMŽITÉ ŘEŠENÍ
REKLAMACÍ

PORADENSTVÍ
ZDARMA