loader black loader black loader product loader white
3 jednoduché fitness recepty na těstoviny s lososem

3 jednoduché fitness recepty na těstoviny s lososem

Stravování

09.04.2021

Prečítané: 6836x

Těstoviny nepatří mezi nejčastěji používanou přílohu ve fitness jídelníčcích. To ale neznamená, že bys je neměl jíst. Jsou dobrým zdrojem nutrientů a existuje množství receptů, které můžeš vyzkoušet. Dnes ti představíme tři z nich ve spojení s lososem.

Krémové penne s kousky lososa

Tento recept je středně náročný a zvládne ho úplně každý. Příprava trvá přibližně 30 minut.

3 jednoduché fitness recepty na těstoviny s lososem

Co budeš potřebovat?

  • 1 balíček těstovin penne
  • 600 gramů lososa bez kůže
  • 3 stroužky česneku
  • 5 hrstí čerstvého špenátu
  • 100 gramů sušených rajčat
  • nízkotučné mléko
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Nejprve uvař těstoviny zcela standardním způsobem. Přiveď vodu do varu, přidej do ní alespoň 2 velké lžíce soli a přidej těstoviny. Vař je, dokud nebudou tzv. al-dente, takže mírně tvrdé. Nesmějí být rozvařené. Na pánvi ohřej trochu olivového oleje a vlož do ní celé filety lososa. Zprudka ho osmahneme z obou stran, aby se vytvořila na povrchu křupavá krusta a aby se zároveň nevysušil zevnitř. Pokud chceš, můžeš ho okořenit podle chuti. Nezapomeň také na sůl.

Když už bude losos hotový, vyndej ho ven a do téže pánve přidej sušená rajčata s česnekem. Vař je a postupně přidávej mléko, aby vznikla omáčka. Pokud nemáš právě dietu, můžeš vyměnit mléko za smetanu na vaření. Přidej sůl, pepř a špenát. Neboj se toho, že ho je hodně, rychle se jeho objem zmenší a zůstane z něj jen troška. Když už bude omáčka téměř hotová, přidej i těstoviny, aby se všechny chutě dobře propojily. Následně pokrájej lososa na menší kousky a přidej jej do těstovin. A jídlo je připraveno k ochutnání.

Lososové lasagne

Myslel sis, že lasagne musí být jen s mletým masem? Určitě ne, výbornou volbou je i losos či jiná ryba.

3 jednoduché fitness recepty na těstoviny s lososem

Co budeš potřebovat?

  • 400 gramů lososa bez kůže
  • 10 ks plátků lasagní
  • 200 ml smetana na vaření (existují i ​​light verze, sáhni po nich)
  • 100 gramů light čedaru
  • 1 cibule
  • 500 gramů baby špenátu
  • 5 ks cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • koření

Jak na to?

V pánvi na mírném ohni rozpal trochu olivového oleje a nakrájenou cibuli. Opékej ji, dokud nebude mít zlatou barvu. Přidej špenát a rajčata a chvíli povař. Následně přidej smetanu, sůl a koření.

Vymaž si olejem plech a začni ukládat na střídačku lasagne, lososa a předpřipravenou směs. Navrch nastrouhej čedar a dej do předem předehřáté trouby na 45 minut na 200 °C. Dej pozor, aby se shora nepřipekly.

Těstoviny s lososem, špenátem a jarní cibulkou

Tento recept se hodí právě do těchto jarních dnů, kdy začala sezóna čerstvé zeleniny a není problém sehnat kvalitní špenát či jarní cibulku přímo ze zahrady.

3 jednoduché fitness recepty na těstoviny s lososem

Co budeš potřebovat?

  • 1 šálek těstovin (výběr je na tobě, např. penne, fusilli nebo rigatoni)
  • 200 gramů lososa
  • stroužek česneku
  • 2 ks jarních cibulek
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 200 gramů krájených rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • koření

Jak na to?

Uvař těstoviny standardním způsobem - do velkého hrnce dej vodu, osol ji alespoň dvěma lžícemi soli, a když se voda dostane do varu, přidej těstoviny. Ty vař, dokud nebudou tzv. al-dente. Na pánev si mezitím dej olej a protlač do něj česnek a nakrájenou jarní cibulku. Přidej špenát, rajčata a trochu vody. Po chvíli přidej na kousky nakrájeného lososa a vař ho, dokud nebude hotový. Pozor, netrvá to vůbec dlouho. Losos je velmi jemný a stačí mu 2-3 minuty. Když je omáčka hotová, přidej uvařené těstoviny a vše společně promíchej, aby se propojily chutě a aby těstoviny nasály omáčku.

Autor: Mgr. Ľuboš Lištinský • Foto: Depositphotos Inc. • Zdroj: www.protein.cz
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň!
NECHCETE ZMEŠKAT NOVÉ ČLÁNKY?

POŠLEME VÁM INFO DO MAILU.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

3 rychlé a zdravé obědy z batátů, které hravě zvládnete

3 rychlé a zdravé obědy z batátů, které hravě zvládnete

Batáty neboli sladké brambory nejsou v naší zemi zcela běžnou potravinou. Mnohem častěji používáme jako přílohu obyčejné brambory, které se u náš pěstují od nepaměti. Jen postupnými pomalými kroky si zvykáme na jejich využití v kuchyni. Pojďme se podívat na základní informace o této zdravé potravině a ukážeme si tři recepty, které z nich můžeš připravit.

Káva a kofein: Je pití takové kávy zdraví prospěšné?

Káva a kofein: Je pití takové kávy zdraví prospěšné?

I ty si určitě dopřeješ každý den nějaký ranní životabudič, jako je například šálek kávy, zeleného čaje nebo energetický nápoj sdílející společnou ingredienci: kofein. Lidé na celém světě si pochutnávají na jídlech a nápojích obsahujících kofein již více než tisíc let. Je to jedna z nejstudovanějších složek potravy. Přesto o něm přetrvávají mylné představy. I proto nám nadace Mezinárodní rady pro informace o potravinách (tzv. IFIC) poskytuje vědecky podložené informace týkající se běžných otázek o kofeinu, jeho použití v potravinách a nápojích a jeho vlivu na zdraví.

VŠECHNO ZBOŽÍ
SKLADEM

BALÍK ZABALENÝ
DO 10 MINUT

OKAMŽITÉ ŘEŠENÍ
REKLAMACÍ

PORADENSTVÍ
ZDARMA